Browsing Medicina Stomatologică 2008 by Title

Sort by: Order: Results:

  • Smîntîna, Alexandru; Mânăscurtă, Anatol; Lungu, Ion; Boico, Vadim; Luşin, Alexandru (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Materialele flexibile ca de exemplu Valplast şi Flexit prezintă alegerea optimală în cazurile când este indicată proteza scheletată sau când pacientul refuză proteza fixă. Au fost examinati şi trataţi protetic ...
  • Burlacu, Valeriu; Cartaleanu, Angela; Ursu, Elvira; Ojovan, Ala; Vataman, Feodosii; Burlacu, Victor (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat În procedeul de albire sunt posibile o sumedenie de efecte adverse, care pot fi preântâmpinate numai graţie prin stricteţia realizării etapelor de albire.
  • Zabolotnîi, Georgeta; Zabolotnîi, Dumitru (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Preparatul Angenol gel a fost folosit la 120 pacienţi cu afecţiuni parodontale şi ale mucoasei, manifestînd o eficacitate rapidă a tratamentului.
  • Pancenco, Anatolie (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat În lucrare autorul descrie aplicarea marketingului în estimarea morbidităţii dento‑orale a pacienţilor ce au solicitat servicii stomatologice în instituţiile private urbane. Scopul acestei lucrări este de a evalua ...
  • Burlacu, Valeriu; Cartaleanu, Angela; Ursu, Elvira; Eni, Ana; Cuşnir, Anatol; Ojovan, Ala; Zagnat, Vasile; Curteanu, Luiza; Grosu, Elena (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat BioR‑terapia realizată la 153 pacienţi cu gingivită (110) şi parodontită (43) a manifestat efecte imunomodulante şi de regenerare locale şi generale.
  • Ceban, Mariana (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Au fost examinaţi şi trataţi complex 12 (5b., 7f.) pacienţi cu denivelarea planului de ocluzie, modificarea curbelor ocluzale şi instalarea dezechilibrului ocluzal ca urmare a parodontitelor cronice marginale ...
  • Siminiuc, Victor (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2022)
    Rezumat Pe un lot de 43 pacienţi cu edentaţii parţiale, subtotale şi totale cu pregătire preprotetică a fost studiată ocluzia funcţională în dinamică. Pe parcursul studiului se demonstrează că presiunea (încărcarea) pe ...
  • Calmaţui, Valeriu (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat 1. Tratamentul parodontitelor este necesar sa fie în complex. 2. Bioptronul şi OXY-spray stimulează la nivel celular procesele bioenergetice şi de regenerare a ţesuturilor parodontale. 3. Preparatul “Levobior” ...
  • Uncuţa, Diana (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Studiul a testat un preparat biologic autohton — BioR gel, indicat în completarea terapiei sitemice cu Valtrex la 17 pacienţi cu erupţii herpetice localizate labial, la 11 bolnavi cu vezicule cantonate labial ...
  • Pancu, Galina; Stoleriu, Simona; Andrian, Sorin; lovan, Geanina; Gheorghe, Angela; Topoliceanu, Claudiu; Lăcătuşu, Ştefan; Pancu, Ion (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Leziunile carioase incipiente cu localizare pe feţele aproximale sunt de cele mai multe ori imposibil de diagnosticat în cadrul unui simplu examen clinic. De cele mai multe ori ele atrag atenţia practicianului ...
  • Surlari, Zenaida; Pancu, Galina; Topoliceanu, Claudiu; Ifteni, Gabriela (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Deşi tehnologia şi materialele utilizate în practica sunt supuse unei evoluţii constante, frecvenţa complicaţiilor în tratamentul protetic al pacienţilor cu aparate gnato-protetice conjuncte este destul de ridicată. ...
  • Gnatiuc, P. Ia.; Gnatiuc, E. V.; Năstase, C. I. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat În dependenţă de gradul de efecţiune sunt cunoscute 5 nivele de fluoroză. Una dintre ele este că dinţii din arcada inferioară sunt mai rar afectaţi de procesul eroziv şi distructiv al fluorozei.
  • Eni, Ana; Chiriac, Oleg; Vlas, Ştefan (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat S‑a efectuat anchetarea a 250 medici stomatologi din diferite localităţi ale R. Moldova şi consultaţia a 150 pacienţi mucoparodontopaţi cu scopul de a determina locul şi atitudinea medicilor şi pacienţilor faţă ...
  • Gnatiuc, P. Ia.; Gnatiuc, E. V.; Năstase, C. I. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Este stabilit faptul că concentraţia de fluor în diferite organe ale organismului uman nu este aceeaşi la fel se menţionează diferenţa sa şi la nivelul diferite straturi de smalţ deoarece în perioada de erupere, ...
  • Gnatiuc, P. Ia.; Gnatiuc, E. V.; Năstase, C. I. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat S‑a stabilit faptul că produsele vegetale cultivate pe solurile bogate în fluor conţin o cantitate sporită a acestuia, fapt valabil şi pentru produsele alimentare de origine animală. Luînd în consideraţie faptul ...
  • Uncuţa, Diana (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat. Ulcerele aftoase în aspectul caracterelor de afişare clinică sunt adesea greu de delimitat de infecţia cu Herpes simplex de aceea se impun precizări suplimentare care să observe: fenomenologia inaugurală, ...
  • Silvia, Railean (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat În ultimul timp a fost depistat un număr dramatic de mare a cazurilor de plagiocefalee. În materialul ce urmează este prezentată sinteza a 20 cazuri de deformaţii a scheletului craniofacial la copii trataţi în ...
  • Ojovan, Ala (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat: O condiţie a reuşitei actului medical în stomatologie, protecţiei personalului medical şi a pacienţilor reprezintă menţinerea impecabilă a suprafeţelor de lucru. Acest subiect se actualizează accentuat datorită ...
  • Calmaţui, Valeriu (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Lucrarea a urmat scopul testării eficienţei utilizării preparatului Desi Spray în tratamentul hipersensibilităţii dinţilor şi afecţiunilor paradonţiului la 126 pacienţi care au fost trataţi timp de 12 luni. ...
  • Surlari, Zenaida; Burlui, Vasile (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Decizia investigaţiei epidemiologice a edentaţie parţiale a fost luată datorită observării incidenţei crescute a acestei patologii, considerând aceasta o problemă de sănătate publică, de cauze multiple, care poate ...

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account