Browsing Medicina Stomatologică 2008 by Issue Date

Sort by: Order: Results:

  • Pancenco, Anatolie; Popovici, Teodor (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat: Autorii trec în revistă relatările specialiştilor naţionali şi internaţionali privind implementarea marketingului în serviciul medical din sectorul privat i de stat. Scopul acestei lucrări este de a elucida ...
  • Кушнир, А.С. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat: S‑a efectuat un studiu sociologic bazat pe opinia a 350 medici stomatologi. Ca rezultat s‑a observat o îmbunătăţire a igienei de lucru în condiţiile modificate. La fel au fost evidenţiate şi unele influenţe ...
  • Постолаки, И.; Постолаки, А. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Probleme de morfogeneză şi însuşiri biometrice a elementelor de structură în natură şi dinţii umani S‑a efectuat biometria a 12 dinţi şi studiul structurii smalţului pe şlifuri confecţionate din aceşti dinţi. ...
  • Ojovan, Ala (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat: O condiţie a reuşitei actului medical în stomatologie, protecţiei personalului medical şi a pacienţilor reprezintă menţinerea impecabilă a suprafeţelor de lucru. Acest subiect se actualizează accentuat datorită ...
  • Eni, Ana; Chiriac, Oleg; Vlas, Ştefan (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat S‑a efectuat anchetarea a 250 medici stomatologi din diferite localităţi ale R. Moldova şi consultaţia a 150 pacienţi mucoparodontopaţi cu scopul de a determina locul şi atitudinea medicilor şi pacienţilor faţă ...
  • Gnatiuc, P. Ia.; Gnatiuc, E. V.; Năstase, C. I. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat În dependenţă de gradul de efecţiune sunt cunoscute 5 nivele de fluoroză. Una dintre ele este că dinţii din arcada inferioară sunt mai rar afectaţi de procesul eroziv şi distructiv al fluorozei.
  • Calmaţui, Valeriu (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Preparatul „Levobior“ cu acţiune antimicrobiană, citoprotectorie şi imunomodulatorie poate fi recomandat în tratamentul complex al formelor de periodontită apicală cronică şi cronică în stare de exacerbare.
  • Calin, Olga; Ichim, Seghei; Musteaţă, Arcadie (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Sistemul Universal ORMOCER - Admira a fost aplicat la 3874 de dinţi: carie dentară 3583 şi distrofii dentare 291 de dinţi.
  • Nicolau, Gheorghe; Barbuţ, Mihail; Bodrug, Valentina; Marina, Iurie; Guţuţui, Daniel; Enache, Mihai (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat În stomatologia practică se întrebuinţează materiale pentru regenerarea tisulară ghidată în componenţa cărora intră, colagen, hidroxiapatită, tri‑ calciu fosfat ş.a. În 18 cazuri de implantare dentară am utilizat ...
  • Granciuc, Gheorghe (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Studiul a fost efectuat pe 54 şobolani albi, fiind împărţiţi în 14 grupe li s‑a administrat compuşii DE Zn şi Vo. Analizele biochimice şi atatistice au permis clasificarea nivelului de activitate a regenerării ...
  • Gnatiuc, P. Ia.; Gnatiuc, E. V.; Năstase, C. I. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Este stabilit faptul că concentraţia de fluor în diferite organe ale organismului uman nu este aceeaşi la fel se menţionează diferenţa sa şi la nivelul diferite straturi de smalţ deoarece în perioada de erupere, ...
  • Munteanu, Ion (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    ezumat Şaizeci şi şapte persoane cu diverse forme de cardiopatii ce foloseau per‑ manent sau periodic anticoagulante au suportat 67 intervenţii stomatologi‑ ce, 8 din ele fiind urmate de complicaţii. În concluzie, ...
  • Nicolau, Gheorghe; Marina, Iurie; Enache, Mihai; Barbuţ, Mihai (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat La unele metale trecerea în stare ionică, din reţea în soluţie poate stagna, atunci cînd ele se găsesc în contact cu un electrolit puternic oxidant sau la o anumită valoare a polarizării. Fenomenul este explicat ...
  • Pancenco, Anatolie; Popovici, Teodor; Calmaţui, Valeriu (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Prin noţiunea de structură medicală stomatologică înţelegem activitatea desfăşurată în scopul creării şi susţinerii unei imagini favorabile a structurii medicale respective. Concepţia marketingului presupune ...
  • Unknown author (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Revista MEDICINA STOMATOLOGICĂ este o ediţie periodică cu profil știinţifico-didactic, în care pot fi publicate articole știinţifice de valoare fundamentală și aplicativă în domeniul stomatologiei ale autorilor din ţară ...
  • Постолаки, Александр (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Au fost examinaţi complex 6 pacienţi cu breşe ale arcadelor dentare cl. III—IV Kennedy la absenţa a unui dinte. S‑a perfecţionat metoda confecţionării puntei dentare adezive nemetalice.
  • Surlari, Zenaida; Burlui, Vasile (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Decizia investigaţiei epidemiologice a edentaţie parţiale a fost luată datorită observării incidenţei crescute a acestei patologii, considerând aceasta o problemă de sănătate publică, de cauze multiple, care poate ...
  • Pancenco, Anatolie; Gobjila, Valeriu; Gobjila, Liliana; Prodan, Viorica; Prodan, Viorel (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Autorii au propus analizei, în baza rezultatelor activităţii IMSP Centrul Stomatologic Municipal pe perioada aa. 2005—2007, unele aspecte economico‑financiare ce deţin la bază planificarea ca element strategic ...
  • Хорошилкина, Февралина Яковлевна; Чобанян, Арман Гарикович; Манучарян, Артур Альбертович (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Резюме На основании комплексного обследования 88 пациентов (63 — с дистоокклюзией, 25 — с мезиоокклюзией) — клинического, антропо– и фoтометрического и изучения боковых телерентгенограмм головы — уточнена диагностика типа ...
  • Postolachi, I.; Ceban, M. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Protezele dentare Kemeny din Valplast cu dispozitive de şinare pot fi cu succes utilizate şi în tratamentul edentaţiei parţiale complicate cu parodontite cronice. Elasticitatea materialului permite folosirea ...

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account